Movies that Matter: Acusada

De film

De première van Acusada vond plaats op 4 september 2018. Het werd vertoond op het 75e Venice International Film Festival, waar het een van de genomineerden was voor de Golden Lion Award. De officiële release van de film in Argentinië was op 13 september 2018. In de maanden daarna werd de film nog op meerder festivals getoond zoals het 2018 Toronto International Film Festival, het Busan International Festival en Morelia International Film Festival.

De regisseur van Acusada is de Argentijn Gonzalo Tobal. Tobal maakte verschillende korte films, waaronder Now Everybody Seems to be Happy die een prijs won op Cannes. In 2012 kwam zijn eerste speelfilm Villegas uit. Acusada is de tweede speelfilm van Tobal.

Het verhaal

Dolores leeft het leven van een gewone tiener in Argentinië, totdat haar beste vriendin Camila wordt vermoord. Twee jaar later is zij de enige verdachte in de zaak en staat haar leven op zijn kop. Ondanks het gebrek aan bewijs heeft de media haar al veroordeeld en is ze een paria geworden in de gemeenschap. Haar ouders geloven echter heilig in haar onschuld; ze houden zich obsessief bezig met de verdediging van hun dochter en verliezen haar geen moment uit het oog. Terwijl de voor haar levensbepalende zaak vordert, ontwaakt een vreemde energie in haar die de familiebanden opschudt en de zaak in gevaar brengt. Spannende rechtbankthriller over de verregaande impact van beeldvorming door media en sociale netwerken op het leven van de betrokkenen bij een rechtszaak.


Er is nu ook een aparte facebookpagina voor Movies that Matter on Tour Apeldoorn met meer informatie omtrent de films. Kijk op: 

https://www.facebook.com/moviesthatmatterapeldoorn