Movies that Matter on Tour: The Feminister

Het verhaal

De filmmakers volgen Margot Wallström vier jaar lang. Vanaf de eerste dag van haar termijn als Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, wordt getoond hoe deze strijdlustige vrouw haar plek moet veroveren op het wereldtoneel. In een wereld die nog grotendeels geregeerd wordt door mannen, probeert zij tij te keren door ‘feministisch buitenlandbeleid’ te voeren. Waar ze kan, zet ze vrouwenrechten op de agenda. Hiermee oogst ze veel lof voor haar politieke ideeën, maar krijgt even zoveel weerstand te verduren. Helaas zijn doodsbedreigingen aan de orde van de dag. Wanneer ze Palestina erkent, maakt geen vrienden met Israël. Daarnaast bekritiseert ze Saudi-Arabië. Ondertussen speelt ze in het geheim een belangrijke rol als onderhandelaar tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. Ook vecht ze om voor Zweden een plek in de VN-Veiligheidsraad te veroveren.

De regisseur

Viktor Nordenskiöld is regisseur, producer, editor en oprichter van FreetownFilms. Hij heeft journalistiek gestudeerd in Nederland, Denemarken en Zweden. Hij deed, voordat hij zich focuste op documentaires, verslag van het buitenlandse nieuws voor Swedish Television. Hij heeft in ruim 50 landen gefilmd en is geïnteresseerd in identiteit, internationale betrekkingen, mensenrechten en xenofobie.
Naast The Feminister werkte hij recent ook nog mee aan de prijswinnende short Out of This World en de National Geographic series Mission: Save the Ocean.

Trailer The Feminister

Bezoek ook eens onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/moviesthatmatterapeldoorn