Movies that Matter: Styx

Styx-movies-that-matter-amnesty-apeldoorn

Een nieuw jaar en dus tijd voor een nieuwe film. Op 8 januari zal de film Styx worden vertoond. Zoals gewoonlijk is er bij deze film ook weer een inleiding en zal er gelegenheid zijn tot een nagesprek.

De film

Styx is in première gegaan op de Berlinale in 2018, in de selectie Panorama Special. Daar heeft de film meerdere prijzen gewonnen. Ook was de film genomineerd voor verschillende prijzen op de film festivals van Hong Kong, Jerusalem, Istanbul en Odessa. De film is geregisseerd door Wolfgang Fischer.

Het verhaal

Rike (gespeeld door Susanne Wolff) is veertig, ze is een succesvolle dokter en haar baan eist veel van haar. Daarom besluit ze in haar eentje een lange tocht te ondernemen en op een zeilboot van Gibraltar naar het kleine, tropische eiland Ascension te varen. Haar reis verloopt spoedig, totdat ze in de buurt komt van een overvol schip met immigranten. De passagiers zijn in paniek en schreeuwen om hulp. Ze neemt contact op met de kustwacht, die zegt een reddingsboot te sturen en verbiedt haar ondertussen de vluchtelingen te helpen of dichter bij het schip in de buurt te komen. Terwijl hulp uitblijft, moet Rike de moeilijke keuze maken om te helpen of af te wachten.