Movies that Matter: When the war comes

De film

When the War Comes werd onder andere vertoond op de Berlinale, Visions du Reel, One World Prague en op IDFA. Deze documentaire had zijn première op 16 februari 2018.

Jan Gebert (1981, Praag) is filmmaker en journalist. Zijn documentaire Stone Games (2012) won de juryprijs op het International Film Festival Jihlava in Tsjechië. When the War Comes is zijn tweede film. Momenteel werkt hij aan Father David, een documentaire over een beruchte Mexicaanse cultleider. Als journalist won hij prijzen van de UNHCR en de Europese commissie.

Het verhaal

Drie jaar lang volgde de Tsjechische filmmaker Jan Gebert de leden van de Slovaakse extremistische, paramilitaire groep Svrcek. De groep bestaat vooral uit jonge mensen, grotendeels tieners, die zich zorgen maken over de toekomst van hun land. Onder de bezielende leiding van oprichter Peter trainen ze in weekenden met nepgeweren en verkondigen ze op scholen hun fascistische ideeën. Hun doel is om van Slovakije een totalitaire staat te maken, zonder immigranten. De regering staat het oogluikend toe, zolang ze maar geen wetten overtreden.

Er is nu ook een aparte facebookpagina voor Movies that Matter on Tour Apeldoorn met meer informatie omtrent de films. Kijk op:

Er is nu ook een aparte facebookpagina voor Movies that Matter on Tour Apeldoorn met meer informatie omtrent de films. Kijk op:

https://www.facebook.com/moviesthatmatterapeldoorn