Schrijfavond 16 oktober

schrijfavond 10 december amnesty apeldoorn

Schrijfavond Amnesty International Apeldoorn

Het aanschrijven van autoriteiten is al jaren Amnesty ‘s meest beproefde actiemiddel. In brieven naar staatshoofden en andere autoriteiten vraagt Amnesty Apeldoorn aandacht voor politieke – en gewetensgevangenen.  Schrijft u mee? op woensdag 16 oktober, 19.30-21.00 uur. Locatie: Rozenlaan 10, Apeldoorn. Voorbeeldbrieven (om over te schrijven)  zijn aanwezig.
We schrijven naar:

Equatoriaal-Guinea voor medische hulp voor Joaquín Elo Ayeto, mensenrechtenverdediger, die werd gearresteerd omdat hij informatie zou hebben om de president te vermoorden. Omdat de aanklachten tegen hem telkens veranderen lijkt het erop dat hij wordt gestraft omdat hij lid is van de oppositiepartij CPDS. Joaquín werd gemarteld.  In de rechtbank liet hij zijn verwondingen zien, maar de rechter weigerde ernaar te kijken. Hij heeft al weken hoge koorts en vertoont symptomen van malaria.

Turkije: om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de verblijfplaats van  Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz. Zij worden sinds februari 2019 vermist. Hun families vrezen dat ze met geweld zijn ontvoerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de couppoging in 2016. De Turkse autoriteiten ontkennen dat zij Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz gevangenhouden.

Iran: voor medische zorg voor Arash Sadeghi. Hij werd in 2016 veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf vanwege zijn vreedzame inzet voor de mensenrechten. Hij heeft kanker. Volgens artsen heeft hij dringend medische zorg nodig, maar die wordt hem onthouden. De rechtszaak tegen hem was oneerlijk en Sadeghi mocht zich niet laten bijstaan door een advocaat.