Schrijfavond 18 september

schrijfavond 10 december amnesty apeldoorn

Schrijfavond Amnesty International Apeldoorn

Het aanschrijven van autoriteiten is al jaren Amnesty ‘s meest beproefde actiemiddel. In brieven naar staatshoofden en andere autoriteiten vraagt Amnesty Apeldoorn aandacht voor politieke – en gewetensgevangenen.  
Schrijft u mee? U bent welkom op onze schrijfavond op woensdag 18 september van  19.30-21.00 uur. Locatie: Rozenlaan 10, Apeldoorn.
Voorbeeldbrieven (om over te schrijven)  zijn aanwezig.
We schrijven naar:

Rusland:  voor de vrijlating van Emir-Usein Kuku. Hij bleef na de Russische annexatie van de Krim in 2014 opkomen voor de rechten van de Krim-Tataren. Om hem de mond te snoeren wordt Kuku nu valselijk beschuldigd van een misdrijf. Hij kan 25 jaar cel krijgen.

Iran:  voor de vrijlating van Anisha Assadolahi, Atefeh Rangriz en Neda Naji en journalist Marzieh Amiri. De activisten deden op de internationale Dag van de Arbeid mee aan een vreedzame demonstratie. Veiligheidsagenten sloegen de bijeenkomst hard uiteen en pakten de vrouwen op, ook journalist Marzieh Amiri werd gearresteerd. Ze worden valselijk beschuldigd van misdrijven tegen de nationale veiligheid.

De Verenigde Staten: voor Scott Warren. Op 17 Januari 2018 sloegen agenten van de Amerikaanse grenspatrouille hem in de boeien en namen hem mee. Zijn misdaad? Hij deelde water uit aan migranten die via de woestijn de VS binnen willen. Scott Warren werd aangeklaagd voor het bieden van humanitaire hulp aan twee mensen zonder papieren.