Schrijfavond 21 november

schrijfavond 10 december amnesty apeldoorn

“De pen is ons wapen”

Het schrijven van brieven naar staatshoofden en andere autoriteiten voor (gewetens)-gevangenen en om mensenrechtenschendingen aan de kaak te stellen is al jaren een kernactiviteit van Amnesty International.

U bent welkom op onze schrijfavond op woensdag  21 november van 19.30-21.00uur bij mevr. Lauw, Rozenlaan 10 te Apeldoorn.

(Er zijn voorbeeldbrieven (om over te schrijven)).

We schrijven naar:

Indonesië:  voor de vrijlating van de Chinees-Indonesische Meliana uit Noord-Sumatra. Meliana, die zelf boeddhist is, klaagde over geluidsoverlast door een moskee vlakbij haar huis. Woedende dorpsbewoners die dachten dat Meliana tegen de gebedsoproep was, eisten dat ze vervolgd zou worden. Eind mei 2018 pakte de politie haar op, een rechter veroordeelde haar in augustus tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor godslastering.

Sri-Lanka: voor journalist en cartoonist Prageeth Eknaligoda, die verdween op 24 januari 2010 en zijn vrouw Sandhya Eknaligoda. Zij vecht sindsdien voor gerechtigheid. Vanwege deze strijd wordt ze op sociale media lastiggevallen en zelfs met de dood bedreigd. Ook dreigen mensen haar te laten verdwijnen, te doden of haar kinderen geweld aan te doen. We roepen de autoriteiten op onderzoek te doen naar de verdwijning van Prageeth Eknaligoda en Sandhya Eknaligoda te beschermen.

Myanmar: voor de vrijlating van Aung Ko Htwe. Hij was slechts dertien jaar oud toen het leger van Myanmar hem ontvoerde in oktober 2005. Hij vertelde over zijn ervaringen als kind-soldaat in een radio-interview in 2017. Kort daarna werd hij gearresteerd en afgelopen maart tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege het interview.