Schrijfavond woensdag 15 mei

schrijfavond 10 december amnesty apeldoorn

Schrijfavond Amnesty International Apeldoorn

“De pen is ons wapen”

Het schrijven van brieven naar staatshoofden en andere autoriteiten voor (gewetens)- gevangenen en om mensenrechtenschendingen aan de kaak te stellen is al jaren een kernactiviteit van Amnesty International.
U bent van harte welkom op woensdag 15 mei 2019 van 19.30-21.00 uur.
Adres: Rozenlaan 10 te Apeldoorn. (Er zijn voorbeeldbrieven (om over te schrijven)).

We schrijven naar:

Eritrea: voor de vrijlating van de 22-jarige Ciham Ali Ahmed die al ruim zes jaar wordt vastgehouden. Ze probeerde op 8 december 2012 Eritrea te verlaten zonder toestemming van de overheid. Waarschijnlijk zit ze nog altijd vast omdat de autoriteiten haar vader willen straffen. Hij wordt er van verdacht een groep militairen in 2013 te hebben geholpen die een staatsgreep wilden plegen.

Verenigde Arabische Emiraten: voor de vrijlating van mensenrechtenactivist Ahmed Mansoor. Hij zit een celstraf van tien jaar uit omdat hij kritiek uitte op de autoriteiten van de Emiraten. Hij ging eind maart in hongerstaking. Daarmee protesteert hij tegen zijn oneerlijke gevangenisstraf. Hij zit al sinds zijn arrestatie in maart 2017 in eenzame opsluiting. 

Zuid – Korea: voor Hwang Won. Hij stapte op 11 december 1969 op een binnenlandse vlucht naar Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Noord-Koreaanse agenten kaapten het vliegtuig en vlogen het naar Noord-Korea. Veel passagiers kwamen in de loop van de tijd weer thuis, maar van Hwang Won ontbreekt ieder spoor. Hij wordt dit jaar 82 jaar. Zijn familie hoopt vurig op een weerzien voor het te laat is.

Greetje Jansen
Schrijfgroep Amnesty Apeldoorn
www.amnestyapeldoorn.nl