Vacature: Secretaris Amnesty Werkgroep Apeldoorn

We zoeken een betrokken en enthousiaste secretaris die affiniteit heeft met het werk van Amnesty International en lid is of lid wil worden. De secretaris heeft een ondersteunende functie in het bestuur.

Secretaris Amnesty Werkgroep Apeldoorn

Amnesty International  is een wereldwijde vereniging voor mensenrechten. In Nederland zijn er ± 300.000 leden, in Apeldoorn  ± 1800 leden. De plaatselijke werkgroep geeft voorlichting op scholen, houdt schrijfavonden en doet adoptiewerk; dat is schrijven aan overheden die mensenrechten schenden.

We zoeken een betrokken en enthousiaste secretaris die het werk van Amnesty een warm hart toedraagt en inspiratie vindt in het werken voor de werkgroep. 

Onze groep bestaat uit circa 20 enthousiaste mensen die zich op allerlei manieren inzetten voor Amnesty. Wij vergaderen circa acht maal per jaar om acties te evalueren en op te starten. De secretaris stelt, samen met de voorzitter, de agenda voor deze vergaderingen op en notuleert de vergaderingen. Daarnaast voert de secretaris overleg met de voorzitter en penningmeester inzake de planning van activiteiten.

De secretaris houdt de ledenlijst en de activiteitenkalender bij, beheert het informatiemateriaal en  verzorgt de correspondentie, meestal per mail. De geschatte tijdsinvestering is 1,5 tot 2 uur per week en grotendeels zelf in te delen. In de zomerperiode is het een stuk rustiger.

Amnesty Apeldoorn is aangesloten bij Stichting Mondial – de koepel in Apeldoorn voor een groot aantal Goede Doelen – en de voorzitter en secretaris zijn namens onze werkgroep afgevaardigden naar de Mondialvergaderingen die circa vier maal per jaar plaatsvinden.

Wij zoeken iemand die:

  • Affiniteit heeft met het werk van Amnesty International, lid is of lid wil worden.
  • Loyaliteit en teamwerk belangrijk vindt.
  • Voldoening vindt in het uitvoeren van secretarieële werkzaamheden.
  • Graag op de hoogte blijft van wat er speelt binnen de organisatie.

Dit mag u van ons verwachten:

  • De werkgroep biedt u steun, een hartelijke sfeer en tijd om u in te werken.
  • Amnesty International Nederland waarvan wij als werkgroep deel uit maken, houdt workshops en studiedagen, lokaal, regionaal en landelijk, waar u informatie krijgt en u kunt bijscholen.
  • De onkosten die u maakt, worden uiteraard vergoed.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met onze voorzitter Tineke Willemsen.

info@amnestyapeldoorn.nl