Taart voor jarige Amnesty Apeldoorn

Alsof er iets te vieren valt……: de werkgroep Apeldoorn van Amnesty International werd dinsdag 20 september getrakteerd op een taart vanwege haar 50-jarig bestaan. Tijdens de eerste vergadering van het seizoen werd deze traktatie bezorgd door het landelijke bureau. Vijftig jaar tomeloze inzet voor de mensenrechten door actie te voeren, te schrijven tegen onrecht en door gastlessen op basisscholen te verzorgen. Helaas is deze inzet nog steeds heel hard nodig; wereldwijd staan de rechten van mensen onder druk, worden mensen vervolgd vanwege hun geloof, afkomst of om wie ze zijn en moeten mensen vluchten voor oorlog en geweld.

Onrecht

Een van de leden van het eerste begin is Ada Stafleu: ‘Omdat ik me zo ongelukkig voelde over onrecht in de wereld, werd ik lid van Amnesty. Ze helpen de onschuldige gevangenen en hun familie. In de werkgroep was en is het fijn om met anderen actief te zijn. Lessen geven op scholen, meedenken over acties en natuurlijk brieven schrijven’.

Extra vrijwilligers welkom

De werkgroep heeft momenteel zo’n 15 leden, die op verschillende manieren actief zijn. Heb jij tijd en zin om je ook in te zetten voor de mensenrechten? Nieuwe vrijwilligers zijn erg welkom! Stuur een mailtje met jouw interesses naar info@amnestyapeldoorn.nl en we nemen contact met je op. Of kijk voor de vacatures op www.amnestyapeldoorn.nl.

10 december schrijfactie en programma

Vanwege het 50-jarig bestaan wordt op zaterdag 10 december in het Apeldoornse Stadhuis een uitgebreid programma georganiseerd bij de grote schrijfactie. Van 14.00-21.00 uur zijn er tal van muziekoptredens, gedichten en sprekers, terwijl iedereen vrij kan binnenlopen om brieven of kaarten te schrijven voor mensen die vervolgd worden. Er zijn kraampjes van goede doelen organisaties en Stichting Da Capo zorgt voor exotische hapjes. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn opent de Amnesty manifestatie om 14.00 uur. Om 19.00 uur is er een fakkelwake voor het Stadhuis. Een programmaoverzicht voor 10 december volgt later.