Vergeet-me-nietjes voor eenzame Apeldoorners

De vergeet-me-nietjeskraam is al jarenlang één van onze activiteiten. Maar net als vorig jaar was het niet mogelijk om het op de traditionele manier te doen. Desondanks zijn er op 27 maart toch vergeet-me-nietjes uitgedeeld. om eenzame “vergeten” inwoners van Apeldoorn te laten weten dat er toch aan ze gedacht wordt. Ondanks regen, wind en kou werden er vele vergeet-me-nietjes opgehaald. Naast de vergeet-me-nietjes was er een handtekeningenlijst voor Anastasia Shevchenko. Zij werkt bij de organisatie Open Russia, die opkomt voor de mensenrechten in Rusland. Begin dit jaar is zij schuldig bevonden aan ‘het organiseren van activiteiten van een ongewenste organisatie’ en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.

Ondanks deze succesvolle alternatieve editie hopen we volgend jaar weer met een echte vergeet-me-nietjes-kraam op pad te kunnen gaan.