Wie zijn wij?

Geesje Eleveld (68), gastdocent

Sinds we in Apeldoorn wonen (vanaf 2008) ben ik betrokken bij Amnesty Apeldoorn; daarvoor was ik jarenlang actief in Peize, Noord-Drenthe. Ik kan niet tegen onrecht en moet iets doen voor mensen die vervolgd worden vanwege hun mening, afkomst of om wie ze zijn. Ik word blij van die mooie reacties van kinderen tijdens de gastlessen over kinderrechten die we op basisscholen geven. Het is fijn om samen met het Apeldoornse Amnesty team in actie te komen voor mensenrechten.

Marja ten Bruggencate (26), adoptiegroep

Sinds de zomer van 2022 ben ik aangesloten bij de adoptiegroep van Amnesty Apeldoorn. Ik zet mij graag in voor mensen die vastzitten en onrecht ervaren vanwege hun politieke voorkeur of om wie zij zijn. Door het schrijven van brieven hoop ik deze personen een hart onder de riem te kunnen steken.