Movies That Matter

Movies that Matter On Tour is een spin-off van het jaarlijkse Movies that Matter festival met als doel om middels film en dialoog de ogen te openen voor mensenrechten wereldwijd. Film is het middel bij uitstek om mensen te betrekken bij een rechtvaardige en duurzame wereld en Movies that Matter gelooft dan ook in de kracht van camera als wapen om onrecht aan de kaak te stellen.

Ieder jaar, tussen oktober en mei, brengt de Apeldoornse werkgroep van MtM On Tour acht spraakmakende films naar het filmtheater van GIGANT. Dit zijn speciale filmvoorstellingen waaromheen een extra programma wordt georganiseerd, zoals een interessante inleiding of nabespreking met een expert of ervaringsdeskundige, een muzikaal of literair optreden, of een Q&A met een filmmaker of acteur. Deze extra’s worden gratis bij het filmkaartje aangeboden.

Movies that Matter On Tour draait van oktober tot mei, iedere 2e dinsdag van de maand om 20.00 uur in filmhuis GIGANT.

www.moviesthatmatter.nl


Programma 2022/2023


14 FEB. | BUTTERFLY VISION (Engels ondertiteld)

Na maanden gevangen te hebben gezeten in Donbas, keert de Oekraïense luchtverkenningsexpert Lilia zwanger van haar kwelgeesten terug naar haar familie. Het trauma van gevangenschap blijft haar in droomachtige beelden achtervolgen maar ze weigert zich als slachtoffer te identificeren. Voor Lilia is thuiskomen nog maar het begin. Niet iedereen, ook haar landgenoten, verwelkomt haar of begrijpt haar beslissingen.

Hoewel Butterfly Vision ruim vóór de Russische inval is gemaakt en Lilia’s ontvoerders Oekraïense seperatisten zijn, is de film nog steeds relevant. Het gebruik van seksueel geweld tegen gevangenen is een onderwerp dat omwille van de slachtoffers moet worden verteld – vooral in een samenleving die dergelijke schendingen nog steeds als beschamend en onbespreekbaar beschouwt. Het speelfilmdebuut van Maksym Nakonechnyi is een harde en maar al te actuele getuigenis van de oorlog in Oekraïne en de vrouwen die vechten voor hun integriteit, hun vrijheid, hun toekomst.

Tickets zijn te koop bij Gigant, online via www.gigant.nl of aan de balie. Telefonisch reserveren kan ook: 055 -521 63 46. Ticketprijs met CJP €5.

Bezoekadres
Podium & Filmtheater Gigant
Nieuwstraat 377, 
7311 BR Apeldoorn
Tel: 055 521 63 46

Kaarten kunt u bestellen via www.gigant.nl