Vergeet-me-nietjeskraam 6 april

Amnesty International groep Apeldoorn staat zaterdag 6 april van 10.00-16.00 uur in de Marktstraat van Apeldoorn (naast de fietsenstalling) met een kraam vol vergeet-me-nietjes plantjes. De plantjes kunnen tegen een klein bedrag gekocht worden: 3 stuks voor € 3,50. Met deze jaarlijkse vergeet-me-nietjes actie maakt Amnesty maakt een gebaar naar alle mensen, die vanwege hun afkomst, geloof, mening, huidskleur of om wie ze zijn vervolgd  of gediscrimineerd worden of gevangen zitten. WIJ VERGETEN ZE NIET!

Petities

Ook is er de mogelijkheid om petitielijsten te tekenen. De eerste is voor Narges Mohammadi uit Iran. Zij heeft 13 jaar gevangenisstraf en 154 stokslagen gekregen, omdat ze opkomt voor vrouwenrechten en mensenrechten in haar land. Vorig jaar kreeg ze voor haar geweldloze, moedige strijd de Nobelprijs voor de Vrede. Ze kon deze prestigieuze prijs niet zelf  in ontvangst  nemen, omdat ze gevangen zit. We vragen in de petitie de Nobelprijswinnaar onmiddellijk vrij te laten.
 
De tweede petitielijst is voor Ahmad Maher uit Zuid-Jemen. Hij is aangeklaagd voor het verspreiden van nepnieuws en het vervalsen van identiteitsbewijzen. Hier is geen bewijs voor. Hij is gemarteld met elektrische schokken en waterboarding. Ook werd er gedreigd zijn vrouw en dochter iets aan te doen. De autoriteiten van Jemen worden gevraagd Ahmad Maher onmiddellijk vrij te laten.